Hamburgare 2014

Veckans njutning

Mot bakgrund av ett förflutet, och säkerligen nuvarande, ångestfyllt förhållande till mat. Att utmana de personliga tabu som byggts upp, vuxit och blivit nästintill övermänskliga så kommer 2014 vigas åt njutning. Njutning för mig är framförallt hamburgare.

En i veckan

En genomsnittsvecka 2014 kommer innebära inmundigandet av en hamburgare. Helst på restaurang. Ännu bättre på burgerhak. Besitter dock en fin samling Hamburgerkokböcker. Egenlagning kommer att ske. Varje vecka erbjuder kanske inte ett hamburgertillfälle. Men det kommer jämna ut sig över ett år. Som seriös atlet förs logg över prestationer samt resultat. Följ årets track-reckord. Önskas medföljande på resan, håll koll på geografin samt planeringen.

En äkta hamburgerupplevelse

Hela grejen med ett hamburgerhak är UPPLEVELSEN. Inramningen. Känslan. Som på film. Travolta i Pulp Fiction. Eller fisförnäm-matkännare som äter på lyxrestaurang. Det(!) är en Hamburgerupplevelse. Baskunskapskrav annat än smaklökar behövs inte. Kärntemperaturer, stekgrader, matkemi eller köttslag. Oväsentligt. Begrepp såsom syra, sälta, sötma. Ointressant. Antingen är hamburgaren välsmakande eller inte. Antingen är stämningen på stället bra. Eller inte. Det är så man avnjuter en hamburgare. Lutar sig tillbaka. Greppar hamburgaren. Sluka den. I några få tuggor, djuriskt. Med händerna. Som i begynnelsen.

Omdömesgrund

Köttet. (Eller motsvarande vegetariskt alternativ).
Stekningsgraden.
Brödet (är det fluffigt, köpt, stekt/grillat).
Burgare-bröd-ration (förhållandet i storleken mellan burgaren och brödet).
Ost (smak, storlek, konsistens [och om det är fastklistrat i brödet eller har smält på burgaren]).
Eventuella tillbehör.

 

Helt oberoende Hamburgare 2014

Intressant läsning.

Kommentera