Mosiga potatiskombinationer

2015-04-02

Kombinationer av potatismos

Att mosa
Potatismos görs på kokt potatis.
Vissa vill ha med skal. Andra inte.
Vissa kör den i mixern. Andra med en potatispress.
Fantastiskt gott blir det med skal på och vispat med elvisp, alldeles klistrigt.

Blomkål-och-potatismos Mos. MosBlomkålBlåPotatis Rödbetspotatismos.

Att kombinera
Klassiker:
Äggula.
Vispgrädde (och/eller mjölk).
Stekt lök och vitlök.

Blomkål-Karl-Johansvamp-Potatismos MosBlåPotatis MosHavssalt Blått
Grönsaker/andra rotfrukter:
Blandat med kokt blomkål för utfyllnad och en ”lättare” variant.
Kokta rödbetor. Gör det alldeles rosa.
Morot. Palsternacka.
Spenat.
Kokt broccoli (2 minuter).

MosMorot Potatis-kokosmjölk-soyasås

Annorlunda:
Kokosmjölk. Avokado.

Ostar:
Parmesan. Mozarella.
Västerbottenost. Cream Cheese (Philadelphiaost).

Att smaksätta/krydda
Wasabi, gärna pulvervarianten.
Pepparrot, färsk, riven.
Dill. Fryst, färsk eller torkad.
Torkad svamp (gärna Karl-Johan).
Kokosmjölk. Soyasås.
Saffran.

MosKarl-Johansvamp Saffranspotatismos

Efterrättsvarianter:
Kakao. Kokos.
Kanel. Kardemumma.
Chokladsås (kalorifria såser).  Karamell (socker).
Karamellpotatismos PhiladelphiaostKakaoPotatismos Kanel-och-Kardemummamos ChokladWaldenfarmspotatismos