Veckans burgare

# Burgare Beskrivning Ställe Omdöme
1 Hamburgesa-supplement Träkolsgrillad grovmalen hamburgare av hängmörad ko, sesambrioche, Panceta Iberico de Bellota, tryffelmajonnäs, Manchego och picklad silverlök. Side: Panko-lökringar. 150:- Pubologi, Stora Nygatan 20, Stockholm Det är riktigt gott bröd, Mjukt, stekt, lite flottigt men ändå krispigt. Fint kött, precis så som jag vill ha det (medium rare). Kött-bröd-proportionen är bra. Majonäsen är super, osten är smakrik utan att ta övertaget och köttet är gjort på malt högrev. En komplett burgare. Synd på tomatskivan dock. Jag är inte så mycket för tomatskivor. Jag älskar tomat – men den liksom ”blaskar till” brödet. Särskilt om den ligger underst och blir pressad ned i brödet av all annan kärlek ovanför.
2  Orginal (x2), tomatsallad, Lingon BBQ & svartpeppar  Burgarna serveras med varmt Vigårdabröd, en grönsakscrudité, och ett valfritt tillbehör och val av dressing.  Vigårda Barbeque, Mäster Samuelsgatan (MOOD Gallerian), Stockholm Gott bröd, Pulled-Beef-aktig sås med en tyvärr obefintlig smak på osten, Det verkade vara vanlig nötfärs. Värt att nämna var att kött-bröd-proportionen var bra. Inte för stort bröd/för liten köttbit. Däremot hade de tjänat på att steka/grilla på brödet lite mer på insidan.
Ena av två köttbitar var nästan medium (Inte min favorit) den andra var medium rare. Men det fungerade. Tog BBQ-Lingondressing. Söt och inte särskilt mycket smak av lingon. Någon form av syrad rödlök i botten. Kan fungera. Vissa gillar inte. Jag tyckte det var gott.Ett extra plus till att man dels fick en liten skål med sallad plus ett tillbehör och valfri dressing. Mitt betyg blir en överlag bra snabbmatsburgare.
3  Dubbel Cheeseburgare Som det en gång var tänkt. Kött. Bröd. Burgarost.   Flippin’ Burgers, Observatoriegatan 8, Stockholm  Köttet var suveränt. Absolut kött i klass med Oljebaren, AGs och Bistro Bon (Wagyu). Det var mört, saftigt, bra stekgrad (temperatur?) och hade en fin och lite ”knaprig” stekyta. Osten också. Den hade smält på burgaren (och inte klibbat fast i brödet). Det är ju precis så en burgare skall vara.
4  ”Lightbaconburgare” Lågfettnötfärs, Bacon, 5-%-ig Västanost TopFloor @ Bondegatan 50 (Icas Bacon, Icas, Västan 5-%-ig ost, 5%-ig Icas nötfärs) Alldeles för dyr färs, 5%-ig på ICA. Bröden var goda frallor som jag smörstekte. Jag stekte bacon och hällde av fettet innan jag blandade ned i den råa färsen. Blev faktiskt bra. 
5 Frysta Burgare (Hälsans kök) Våra ovo-vegetariska burgare går snabbt att tillaga i ugnen, i en stekpanna eller på grillen. Ett fantastiskt köttfritt alternativ för dig som gillar grillat, som kan serveras på traditionellt sätt på hamburgerböd med härliga pommes frites och en fräsch grönsallad. TopFloor @ Bondegatan 50 Stekte två stycken olika länge, en åt jag otillagad (men tinad) och en tillagade jag i brödrosten. Sistnämnda var godast. Men de var generellt rätt flottiga men ändå lite torra och tråkiga. Får nog lägga mer tid på tillbehören. Använde Portobellosvamp respektive stekt-bakpotatis-bröd.
6  Cheeseburger  Cheeseburger 5 oz Marie Laveau Stockholm (Little Quater), Hornsgatan 66, Stockholm Flottigt och lite fattigt bröd. Bra stekt och osten var smält på Burgaren och inte i brödet. Bra proportioner mellan kött & bröd. Gott kött förutom att fick två senbitar på slutet. Synd. Fick dessutom kriga för att slippa majonäs och grönsaker.
7  Sanguchito ”chicharron”  Miniburgare med friterat fläskkött, sötpotatis och rocotocrem  Resturang Tumi, Folkungagatan 122, Stockholm  Burgaren hade lite hårt och torrt bröd. Lite rödlök och stark sås, som inte tog över. Den ”friterade” grisköttbiten var rejält god. Lite för mycket bröd i förhållande till den lilla köttbiten. Skulle dock kunna ätit en betydligt större. 49 kr
8  Cheeseburgare Cheeseburgare kött, bröd och rödlök Burger Bistro, Gästringegatan 3 Stockholm Burger Bistro. Bra stekt (medium rare som önskat), 150 grams cheeseburgare för 85 kr är ett helt OK pris (jämför med 141 gr hos Marie Laveau för 130 pix). Lite större köttpuck än bröd. Föredrar det framför det omvända. Brödet var inget extra – men det är sällan jag gillar bröden – så jag är helt enkelt fel person att bedöma hamburgerbröd. Osten låg på burgaren, men var inte helt smält. Men den var heller inte fastklistrad i locket (vilket jag avskyr). Bra stämning på stället, nätan lite ”dejtkänsla” (tills det fylldes upp med folk – då blev det lite för högljutt för min smak). Väldigt trevlig serveringspersonal. Bra betyg över lag. Rekommenderas. Riktigt fin side sallad för 30 kr. 85 kr för burgaren.
9 Mature Cheddar Cheese & Bacon Burger Our burgers are presented in a toasted muli seeded bun, apple & celeriac coleslaw, beef toamto, lettuce, onion & chips (bytte mot sallad) Mabels Tavern, 9 Mabledon Place, London   Pub runt hörnet från Hotellet. Helt OK köttbiff (trots well done) – men givetvis torr – tjock skiva bacon och riktig fulcheddar (som satt på burgaren och inte i locket). Gott ostekt bröd, men bra ratio mellan köttbiff och bröd. £9.50
10 Barbecoa Burger Westcombe Cheddar, Heiriroom Tomatoea, charred red unions  Barbecoa, 20 New Change Passage, City of London Besvikelse. Först och främst hade dom bytt ut burgaren/menyn sedan jag läste en vecka innan (något jag inte upptäckte). Men det värsta var ändå att biffen stektes till ”well done+” (något regelverk om en viss temperatur). Köttet var torrt och hårt. Lyxig ost och gott, ostekt, bröd (något stort i förhållande till köttet). Osten fastnade dock inte i brödet. Fantastiska strips dock. £16
11  Burger Board 6 mini Tickler Cheddar & streaky bacon burgers served with chips & dips The Brewmaster, 37 Cranbourne Street, London   Jackpot! Skulle egentligen äta ”Sunday roast” men de serverade inte den. Riktigt gott och saftig kött (utklassade Jamie Olivers burgare), trots ”well done”. Tjocka skivor bacon, härlig fulcheddar, vissa av burgarna hade picklad gurka på, andra inte. Gott, ostekt bröd, som tyvärr var alldeles för tjockt för de små burgarna. Hit går jag gärna igen då deras ”standardburgare” såg riktigt fin ut, och det gick att dubbla upp köttet för <40kr. £10.25
12  Wasabiostburgare Black Angus Högrevsfärs, Wasabiost  TopFloor @ Bondegatan 50 (Kött och ost från Kötthallen i Sundbyberg) Fick riktigt bra betyg av de som åt burgaren. Själv kan jag tycka att jag borde haft lite mer ost, för att få wasabismaken att slå igenom. Sen är jag osäker på om det är vad man faktiskt ville. Egentligen. Får testa något liknande igen. 89 kr/kg för färsen, 249kr/kg för osten.
13  Pubologi-burgaren  Pubologi-burgaren 200 gram grovmalen och träkolsgrillad högrev i briochebröd fyllt med Iberico-panceta, Manchego-ost, tryffelmajonnäs och picklad silverlök. Serveras med lökringar och extra tryffelmajonnäs  Tweed Comfortable Bar, Lilla Nygatan 5, Stockholm Tyvärr fick jag inte välja stekgrad, så den blev medium. Åt löken & tomaten innan för det kletar bara ned den. Köttet var häftigt. Osten var schysst smält på burgaren ovan på baconet, som frasig och god. Bra sting i osten också. Godast i Sverige (som jag provat). Bra bröd/köttratio. Brödet var så gott att jag åt hela. Vilket jag aldrig gör. Lökringarna var fantastiska dessutom. 225 kr.
14 The Royal Cheese Burger / LCHF Burger Serveras med picklad lök, svart sara ost och bacon / Serveras i salladsblad med bacon, stekt ägg och cheddardressing Pitcher’s Mariatorget 1A , Stockholm Garanterat en fryst köpeburgare. Dåligt på alla sätt. Fick inte välja stekgrad, så den blev överstekt. En hård kant runtomkring. Fick skicka tillbaka den för att det inte var någon ost på (skulle vara Svart Saraost) – utan istället var det BBQ-sås. När jag fick tillbaka burgaren hade de lite skamset lagt osten OVANPÅ BBQ-såsen. Dels var burgaren nu rätt kall. Dels var osten helt osmält. Dessutom, hamburgare ”LCHF” (utan bröd) är osexigt. 155 kr
15  Minihamburgare Ingen beskrivning  Matboden Södermalm, Folkungagatan 78, Stockholm Bra kött/brödratio. Fint och gott kött. Osten smält på burgaren och inte kletat i locket. Picklad lök i botten, kanske inte min favorit. Men det fungerade. Bra stekgrad. En riktigt bra ”slider” till sidan om den övrigt riktigt bra måltiden. 290 kr för hela tallriken.
16  ICA Hamburgare Original  Kombinera, laga och njut. Rätt Enkelt. Hamburgare Original  TopFloor @ Bondegatan 50  ICAs färdiga. ”Rätt enkelt” skriver dom. ”Fel och smaklöst” är bedömningen. Oavsett tillbehör gick det inte att rädda dem. Helt enkelt ingen riktig smak av kött. Tur det var kampanj. Känner mig ändå rånad. Duger som rätt osexig lunch i brist på ork att laga annat.
17  Originalburgare + cheddar  Originalburgare -majonäs, picklad gurka, lök. + cheddar Lily’s Burger, Hornsbergs Strand 57, Stockholm 160 gam. Beställde Originalburgare + cheddar men utan sallad, majonnäs m.m. Bra ratio mellan bröd/burgare. Brödet var lite segt och halvstekt. Men smakade väl OK. Åt såklart inte upp det. Min största besvikelse, utöver att det faktiskt låg isbergssallad på burgaren, var att den goda osten satt fastklistrad i locket och att jag inte fick välja stekgrad. Så den blev medium. Men det fungerade. Köttsmaken var OK. Ingen lyxvariant, men jag misstänker att det beror på att de köper färdig nötfärs som inte är lika fet som på vissa andra ställen. Och det är ju egentligen värt att ‘credda’ i sig. Det är synd att bara gnälla. Stället hade en skön känsla och i slutändan fick jag faktiskt en helt OK burgare, som var god. Och extremt dyr var den inte (Marie Levau!!!!!) 85 kr + 10 för osten.
18   Minihamburgare  Ingen beskrivning   Matboden Södermalm, Folkungagatan 78, Stockholm  Denna gång var smaken något rökig. Men gott. Finns inte mycket mer att tillägga än kommentaren för nr 15. 290 kr för hela tallriken.
19  The Iron Lady Burger Välhängd högrev & bringa, rikligt kryddad  med grovmalen svartpeppar. Oxmärgssmör. Timjan-& senapspicklad lök. Maple bacon. Shropshire blue cheese.
 The Flying Elk, Mälartorget 15, Gamla Stan, Stockholm  Saftig och god. Bra ratio mellan bröd/kött. Fick inte välja stekgrad, men den var närmre medium rare än medium, vilket jag gillar skarpt. Krispig bacon. Skulle önskat mer ost Brödet var OK. Men som vanligt är jag ingen fanatiker av hambrugerbröd. Helt klart värd att testa. 195 kr.
20 GRUYERGRATINERAD WAGYU BURGARE Bacon, Chilipesto, Pommes Frites
 Bistro Bon, Renstiernas gata 30, Stockholm  Wagyufärs, närmre medium rare än medium. Fantastisk ost. Peston är med fräsch sting i. Krispig bacon smält fast mellan osten och köttpucken. Osten givetvis på burgaren och inte i brödet. Inte massa kletig majonnäs och sånt. Brödet är ju OK. Bra ratio mellan bröd/kött. Fin höjd i köttet. Däremot typ omöjlig att fräsa in i truten som den är. I alla fall min lilla mun. Min favorit. 225 kr.
21  Snabbmiddagsburgare  Black Angushögrevsfärs, Västan 5% ost, Nystart Blåbärs bröd (rostade i bördrost)  TopFloor @ Bondegatan 50  Black Angushögrevsfärs, nystart blåbär”bröd” & lågfettost. Osten smälte inte riktigt pga för låg fetthalt/för kort tid på burgaren. Brödet var ingen höjdare, men köttet är bäst. 10 min att laga middag, så poängen blir hög ändå!
22  Gräsänklingsburgaren Black Angushögrevsfärs, Västan 5% ost, Nystart Blåbärs bröd (rostade i brödrost) TopFloor @ Bondegatan 50   …måste hitta ny ost… Men färsen är kärlek.
23 Potatismannens standardburgare (Black Angushögrevsfärs)  Varierar helt enkelt osten. I övrigt ungefär samma tillbehör.Black Angushögrevsfärs, Tryffelpecorinoost.  TopFloor @ Bondegatan 50  Black Angushögrevsfärs med tryffelpecorino á 400kr/kg. Osten var len men med lite sting, fantastisk smak (dock smulad – från inköpet). Annat Nystarts bröd. Måste baka eget bröd, snart….
24  SnabbGräsänklingsCheeseburgare   LÖK: FulWhiskyKaramelliserad. OST: sambal. KÖTT: Högrev. Black Angus. BRÖD: Nystart Blåbär.   TopFloor @ Bondegatan 50 Kan äta detta varje dag…
25  Hamburgesa  Husets mini hamburger med manchegoost Restaurante Ramblas
S:t Paulsgatan 22 D
118 48 Stockholm 
 Bra kött, härlig stekgrad. Osten var dock inte helt smält, men den var å andra sidan inte fastklistrad i locket. Vanliga ”frallor” som bröd. Rätt mycket bröd till den lilla burgaren. 62 kr.
26   SnabbGräsänklingsCheeseburgare  KÖTT: Högrev. Black Angus. OST: Wasabismaksatt Gouda. BRÖD: Nystart.  TopFloor @ Bondegatan 50 Nästan varje dag i alla fall. Enkel smashburger. Wasabiost. Nytt trick för att smälta osten på burgaren. När burgaren närmar sig färdig, tillsätt en skvätt vatten och sätt på ett lock på stekpannan i ca 10-20 sekunder. Perfekt resultat. Bra tips från en bekant i en särskild, och sluten, Facebookgrupp.
27  Biffhackcheeseburgare Kött: hackad pepparbiff. Nöt. Ost: gouda med sambalsmak. Bröd: Nystart.  TopFloor @ Bondegatan 50 Burgare på hackad pepparbiff. Blev riktigt gott. Smält sambalgoudaost och nystartbröd. Biffhackcheeseburgare blir det igen.
28  Babas Burgare
Mina val, utifrån menyn: 1. Hamburgerkött + 2. Grovt bröd + 3. Cheddarost + 4. Rödlök 5. (ingen sås) + 6. paprika & champinjonröra (vid sidan). Special: en sallad istället för pommes. Babas Burger & Bites, Bjursätragatan 106, Rågsved  Köttet var överraskande gott, rikligt med cheddar, grovt bröd som var alldeles för stort (ration får alltså lågt betyg), inte alls stekt som önskat (önskar ju oftast Medium Rare/Rare) men riktigt god ändå. Det framkom efteråt att de inte får steka burgarna till en lägre genomstekningsgrad eftersom de är klassificerade som ett gatukök och inte en restaurang. Värd sina 95 kr inkl sallad (istället för pommes) och dricka.
29  iWagyu Shogun Burgare  iWagyu® Shogun™ hamburgare 100 g med surdegsbröd, majonnäs, mâchesallad, bifftomat, ärtskott,
Gruyèreost, pinjenötter och Café de Paris smör
 Café de Paris,
Rutger Fuchsgatan 3, Stockholm
 iWagyufärs, gryuereost. Riktigt grymt kött. Surdegsbröd. Pinjenötter. Bifftomat. Bra brödratio. Grymt kött. Kanske lite för mycket ”lullull” – man såg knappt burgaren för alla tillbehör. Beställde utan majonäs och fick pressad potatis till istället. Det fanns fler burgare på menyn och jag ämnar att besöka dem igen. 220 kr.
30  BonBon´s Burger   Bacon, cheddar  Bon Bon’s Burgers, Rådmansgatan 23
114 25 Stockholm
 Rejält med ost. Bra stekning. Tokladdning bacon. Fin ratio mellan bröd och kött. Synd att den bara serveras till lunch. Charmigt att jag fick saltgurka rakt nedstoppad i ”ta-med-påsen”. Väl värd sina 95 kr.
31   AG:s hamburgartallrik Standard  Restaurang AG,
Kronobergsgatan 37, 112 33 Stockholm
Salt köttsmak (bra stekgrad, medium rare), bacon, massa ost. Kunde kanske önska lite mer krispig bacon. Älskar när köttet väller ut från brödet. Bra ratio och helt OK bröd (åt bara lite, som vanligt). Det bästa med kvällens burgare var nog ändå att sambon inte orkade äta hela sin, så jag fick delar av den också. 205 kr
32  Mega XL burgare, 250 g.  50% ryggbiff, 50% högrev gratinerad med
Gruyère ost, rökt bacon från Fällmanskött, bröd från Salvatores bageri.
Serveras med Café de Paris smör och pommes frites.
 Café De Paris,
Rutger Fuchsgatan 3, Stockholm
 Köttpucken var alldeles för stabbig och torr (tänkte på ”skolmatspannbiff”). Men med 50/50 biff/högrev så krävs att man steker den medium rare/rare och inte medium/well done (som jag fick min).Bra storlek på brödet, ration var fin (och det lilla jag åt av det var gott). Stekt på insidan och fluffigt. OK bacon (kunde varit något krispigare), bra ost som var smält på burgaren och inte fastklistrad i brödet. Däremot måste jag säga att deras iWagyu Shogunburgare var flera snäpp bättre. 165 kr
33  Wagyu-burgare/”Hamburgare 3.0″   Hamburgare (200 g) Ost, Grönsaker.  Sovel Kött & Grill, Siroccogatan 7, Nacka Wagyuburgare – finns  olika burgare olika dagar, men jag bad speciellt om en wagyu istället för Iberico som var gårdagens specialare. Beställde medium rare, vilket dom lyckades med. Brödet var fluffigt, något stekt på insidan. Köttet tittade ut lite smått, så ration var bra. Brorsan tyckte brödet var gott att han styckade i sig det jag lämnade. Osten var smält på burgaren och inte fastklistrat i locket. Inte massa extra tillbehör som majonnäs och strunt – utan kött, ost och bröd. Den bästa kombinationen. Köttpucken hade lite för ”perfekt” i form – om man skall gnälla på något. Riktigt gott! Den hamnar på topp 5. 155 kr.
34  Chef’s Burger  Hamburgare på entrecôte med comté, senapsdressing, karamelliserad lök och kryddpicklad gurk Griffins Steakhouse Extraordinaire, Klarabergsviadukten 67, Stockholm   Lite fjuttig bit ost. Bra brödratio, något överstekt. Gott kött, entrecoté. 225 kr.
35  SnabbGräsänklingsCheeseburgare  Högrevsfärs, Black Angus. Hemabakade potatisbröd (recept kommer). Gräddädelost, s k ”mögelost”.  TopFloor @Bondegatan 50  Enastående bröd. Fluffigt, nyttigt, gott. Potatis dessutom. 
36  Mathallens burgare  Mathallens burgare (220 g) på hängmörad högrev. Serveras med
pata negra, friterade lökringar, pommes, lagrad cheddarost,
saltgurka och tomat.
 Printz Mathallen,
Arenavägen 71, Johanneshov
Högrev, cheddar, pata negra. Smart med tomat, sallad & majo vid sidan. Bra stekning utan att jag fick välja. Okonventionellt bröd. Något stort. God. Rekommenderas! 220 kr.
37  Hamburgare  HAMBURGARE MED CHEDDAROST, KARAMELLISERAD LÖK, BACON, VITLÖKSAOLI, POMMES FRITES OCH COLESLAW  STORY HOTEL – SIGNALFABRIKEN, Torget 1,
172 67 Sundbyberg
Gott kött, bra stekning (trots att de vägrade göra den medium rare så blev det nästan så), osten smält på rätt sätt, god bacon, bra bröd/kött-ratio och som bonus DILLPOTATIS. Kommer gå dit igen, 199 kr.
38  SnabbGräsänklingsCheeseburgare  Wasabiost, Black Angushögrevsfärs, potatisbröd (recept kommer inom kort)  TopFloor @ Bondegatan 50.  Nu med potatisbröd och strips i den nya ActiFryern.
39  ANGRY CHEESEBURGER  Cheddar, tomat, sallad, silverlök  Angry Diner, Timmermansgatan 24, Mariatorget, Stockholm Fick inte välja stekning (medium/welld one), rätt stort bröd jämfört med 150 gramaren. God däremot. Älskade den kladdiga osten. 105 kr
40  Hållkäftenburgare #1 (Low-Carb) Black Angus, bröd, ost, tomat och sallad. Så!  KÄK Hornstull, Hornsbruksgatan 24
117 34 Stockholm
 low carb på ganska tafatt kött, klantigt att ta utan bröd, inte så het dressing men smaskig ost. Omogen tomatskiva. Kommer nog inte tillbaka i första taget. 89 kr.
41  SnabbGräsänklingsCheeseburgare Potatiswasabibröd, egengjord wasabismältost, Wasabi-och-Whiskykaramelliserad lök, WasabiPotatisBröd.  TopFloor @ Bondegatan 50.  Den bästa jag gjort! 
42  BankOmats Högrevsburgare  BankOmats högrevsburgare med brännvinsost, hamburgerdressing, tomat, rödlök & romansallad. Med eller utan pommes frites.
Restaurang BankOmat Odenplan
Odengatan 85
113 22 Stockholm 
 BankOmat. Värdelös köpeburgare med riven osmält ost & köpebröd. Bad om medium rare. Fick på sin höjd medium+. Besvikelsen är total. ”Bankomats högrevsburgare” tror man är gjord på plats, inte köpt. Fy! 115 kr.
43  SnabbGräsänklingsCheeseburgare  Hemmagjord kakaosmaksatt smältost av gräddädel-/mögelost. Potatiskakaoburgerlock.   TopFloor @ Bondegatan 50.  Chokladsmak på osten. Kalas!
44  PotatisLocksBurgare  Röstibröd till burgaren.   TopFloor @ Bondegatan 50.  Stekt råriven potatis som lock. Svår att äta, men gott.
45  PotatisLocksBurgare  Burgerlock på potatismos råriven potatis och lite pofiber. Burgare på högrevsfärs.  TopFloor @ Bondegatan 50.  Pofibern hjälpte stabiliteten. Men lite torrt.
46  PotatisLocksBurgare  Dubbel strutsburgare med lock av mos på rester av de grillade kokta nypotatis blandad med avokado. Blev gott.   TopFloor @ Bondegatan 50.  En favorit. Nästa gång utan avokado i däremot.
47        
48        
49        
50        
51        
52        

Kommentera